The Book of Tea was written in 1906 by the scholar Okakura Kakuro and adressed to a Western audience. Although the book is more than a decade old, it has lost none of its relevance. The content is not mainly about tea itself, but about the Japanese philosophy behind it. In order to learn about Asian culture, it is necessary to understand the importance of tea.
In seven chapters, the history of tea and its role on Japanese culture is discussed. Tea is a leitmotif that runs through the book, covering the usual tea topics such as the origin of tea; how it is prepared; the importance of the tea house or the role of the tea master, but also touching on Zen Buddhism, Taoist parables and differences between humans and animals.
A minimalist redesign that ínspecially incorporates Japanese aesthetic principles such as wabi sabi, yabo, shibusa and yohaku-no-bi.
Das Buch vom Tee wurde 1906 von dem Gelehrten Okakura Kakuro für die westliche Welt verfasst. Obwohl das Buch mehr als ein Jahrzehnt alt ist, hat es nichts an Aktualität verloren. Der Inhalt handelt nicht hauptsächlich vom Tee selbst, sondern auch um die japanische Philosophie dahinter. Um die asiatische Kultur kennen zu lernen, muss man verstehen, welchen Stellenwert der Tee einnimmt.
In sieben Kapiteln wird die Geschichte des Tees und seine Rolle auf die japanische Kultur thematisiert. Der Tee dient als roter Faden, der sich durch das Buch zieht und die übliche Tee Thematik wie die Herkunft des Tees, die Zubereitungen, die Bedeutung des Teehauses oder die Rolle des Teemeisters aufführt, aber auch den Zen Buddhismus, Taoistische Gleichnisse und Unterschiede zwischen Mensch und Tier anspricht.
Ein minimalistisches Redesign, dass ínsbesondere die japanischen Ästhetik Prinzipien wie wabi sabi, yabo, shibusa und yohaku-no-bi aufgreift.